IJsselvogels in verdediging tegen Korbis. (foto: Stef Hoogendijk)
IJsselvogels in verdediging tegen Korbis. (foto: Stef Hoogendijk)

IJsselvogels mist finishing touch

Sport 194 keer gelezen

KORFBAL
Moordrecht - Voor IJsselvogels wordt het steeds lastiger om de degradatiedans te ontspringen. De Moordrechtenaren, die met een gemankeerd team aantraden, verdienden tegen Korbis meer dan de 16-17 nederlaag. "De finishing touch ontbreekt", aldus trainer Glenn de Vries.

Door Erik van Leeuwen

De trainer was opvallend positief over zijn ploeg na de wedstrijd tegen het Waddinxveense Korbis. Hij loofde de mentaliteit en weerbaarheid van zijn spelers. "We hadden ook kunnen winnen en dat met een ploeg die door het ontbreken van Eva Haasbroek en Christian Verwoerdt behoorlijk gemankeerd was."

Berlijn scoort zeven keer
Jeffrey Berlijn mocht als vervanger van de zieke Christian Verwoerdt zijn basisdebuut maken. Dat deed de jongeling meer dan voortreffelijk. Hij scoorde zeven keer. Met de vijf treffers van Mike Admiraal waren dat twaalf 'spitsen-goals'. Dat stemde De Vries heel tevreden, zoals hij ook zeer content was met de manier waarop zijn ploeg zich presenteerde. "We spelen ontspannen en gaan niet gebukt onder de degradatiestress."

Dode vogeltjes
Eerder was dat wel zo in de eindfase van het zaalseizoen. "Toen was er echt sprake van degradatie-apathie. Het was lusteloos. Het waren dode vogeltjes. Gelukkig is dat eruit."

Des te meer vond De Vries het jammer dat IJsselvogels niet beloond werd voor de goede prestatie. Hij zag zijn team te veel kansen onbenut laten. De thuisnederlaag tegen Korbis maakt de opdracht van de Moordrechtenaren om zich in veiligheid te spelen in de eerste klasse er niet eenvoudiger op. "In eerste instantie moeten we proberen om van de achtste plaats af te komen. Zo ver zijn ONDO en GKV niet verwijderd. Als we zevende worden hebben we via een beslissingswedstrijd in elk geval een herkansing."