Logo hartvanzuidplas.nl
In 21 categorieën streden 250 deelnemers om de bekers. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
In 21 categorieën streden 250 deelnemers om de bekers. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

Pk's vliegen je om de oren bij Trekkertrekkie in Moerkapelle

  •   90 keer gelezen

Moerkapelle - Hoe meer paardenkrachten hoe beter op Trekkertrekkie, het jaarlijkse tractor pullingevent in Moerkapelle. Met duizenden vergaapte het publiek zich zaterdag aan de gierende pk's op de baan aan de Herenweg.

Nicole van Schajik weet hoe het is om op een tractor te zitten. Regelmatig doet ze zelf mee aan wedstrijden in het land. Zaterdag was zij echter wedstrijdleider. Drieënzestig bekers stonden in de tent van de wedstrijdleiding voor haar neus. "Voor elke categorie drie", zegt ze. "We hebben er inmiddels 21."
Waar Trekkertrekkie in 2016 begon met honderd deelnemers, heeft het evenement dit jaar 250 namen op de lijst. "We hebben voor het eerst een stop moeten inlassen. We hadden meer deelnemers kunnen hebben", vertelt Van Schajik. Het aantal sponsors en toeschouwers (4000) groeide mee, de kwaliteit van de twee banen ook. "Het was wat aan de zachte kant en daarom hebben we besloten om klei aan te brengen. Het land is weer keurig gekilverd en ingezaaid." Nieuw dit jaar waren een damesklasse en deelname van de VTM-vrachtwagens, bakbeesten met een power om u tegen te zeggen. "Het is de uitdaging om elk jaar een nog mooier evenement neer te zetten. Het publiek waardeert dat, anders komt het niet zo massaal hierheen."

Meer berichten