Logo hartvanzuidplas.nl
Het ritje met de paardentram was erg in trek. (foto: pr)
Het ritje met de paardentram was erg in trek. (foto: pr)

Genieten van reptielen, paarden en muziek

  •   65 keer gelezen

Moerkapelle - De bewoners van Beth-San bleven voor het jaarlijkse uitje dicht bij huis. Een concert in de kerk en pannenkoekenlunch in de ochtend en 's middag een reptielenshow, ritje met de paardentram of klankenbeeldenshow in en rondom Beth-San vielen hen ten deel.

"Onze bewoners en cliënten zijn minder mobiel dan een aantal jaren geleden", zegt locatiemanager Jan-Dirk Meijering. "Met een bus op stap gaan kost veel tijd doordat de rolstoelgebruikers met een lift in en uit de bus moeten. Daarom hebben we besloten een keuzeprogramma in Beth-San en omgeving aan te bieden."

Boerenjongens
De dag begon met een korte wandeling naar De Rank, waar een koffietafel gereed stond. Vervolgens genoten de bewoners van een concert met samenzang in de hervormde kerk. Bij terugkeer in Beth-San stonden feestelijk gedekte tafels klaar en werden pannenkoeken met boerenjongens of met kersen verorberd.
Kronkelende reptielen
Van de drie opties uit het keuze-menu voor de middag konden de senioren twee onderdelen kiezen. Dat viel niet altijd mee want zowel de klankbeelden over de natuur door Gert-Jan Cromwijk, de kronkelende reptielen in het atrium en het ritje in de paardentram, die ook toegankelijk was voor rolstoelgebruikers, vielen in de smaak.

De bewoners waren na afloop vol lof over het uitje-nieuwe-stijl.

Meer berichten