De opbrengst van 11.500 euro gaat naar Burkina Faso, waar mensen worden opgeleid en aan een baan geholpen.
De opbrengst van 11.500 euro gaat naar Burkina Faso, waar mensen worden opgeleid en aan een baan geholpen.

Steppers zijn niet te stoppen

Algemeen 191 keer gelezen

Moerkapelle – Met zestig deelnemers in teams van drie personen, twee kilometer per rondje en een recordopbrengst van 11.500 euro voor het goede doel was de jaarlijkse stepmarathon in Moerkapelle geslaagd. En dan was het ondanks de aangekondigde 'code geel' ook nog eens grotendeels droog.

Door David Zandbergen

Hij staat nog na te hijgen, de tienjarige Niels Klaashoek, net klaar met zijn derde rondje. Het gele hesje dat hij moet dragen, bedekt de namen van de sponsors die zijn moeder op zijn shirt heeft gestreken. "Ik vind het heel leuk hier," vertelt hij terwijl hij de wedstrijd nauwlettend in de gaten houdt. Samen met twee klasgenoten vormt hij een team en staat een half uur na de start op de eerste plaats: "Maar we staan maar een heel klein beetje voor."

In De Boeg, vlakbij het startpunt, wordt ondertussen door drie mensen de opbrengst geteld. Organisator Karla van Waaij vertelt wat er met het geld gaat gebeuren: "Dat gaat richting Burkina Faso. Hiermee worden mensen daar geschoold en aan een baan geholpen."
Ze heeft de deelnemers, die tussen de tien en twaalf jaar waren, vooral via scholen benaderd. En die kwamen niet alleen uit Moerkapelle, maar ook uit plaatsen als Benthuizen en Hazerswoude. "De kinderen zijn enorm actief en hebben zelf sponsors verzameld. Sommigen hebben bijna tweeduizend euro opgehaald. Dat is natuurlijk fantastisch."