Wethouder Jan Verbeek roemde Robin Toscani voor zijn inzet voor Welzijn Zuidplas en het Auticafé. (foto: pr)
Wethouder Jan Verbeek roemde Robin Toscani voor zijn inzet voor Welzijn Zuidplas en het Auticafé. (foto: pr)

Robin Toscani zegt Auticafé na vijf jaar vaarwel

Algemeen 494 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - De kroon op zijn tienjarige loopbaan als vrijwilliger bij Welzijn Zuidplas was voor Robin Toscani de oprichting van het Auticafé, nu vijf jaar geleden. Bij zijn afscheid kreeg hij veel complimenten voor zijn inzet als organisator, initiator en gastheer.

In de tien jaar die Toscani werkzaam was bij Welzijn Zuidplas zette hij zich in voor het jeugd- en jongerenwerk. Hij hielp bij straatvoetbal- en zaalvoetbaltoernooien, jeugdvakantieweken, kinder- en peuterdisco's, de Scholenmarkt en andere evenementen en activiteiten. In het door hem in het leven geroepen Auticafé, voor jongeren met een vorm van normaal tot hoger functionerend autisme, ADHD en onzekere mensen, worden informatie-avonden, workshops en sprekersavonden gehouden en kunnen bezoekers ervaringen delen.

Andere vrijwilligers zetten zijn werk voort. "Het Auticafé is een plek om trots op te zijn", werd bij zijn afscheid, waarbij bezoekers van het café, vrijwilligers en beroepskrachten van Welzijn Zuidplas en wethouder Jan Verbeek aanwezig waren, gezegd.