Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: Casper Rila
Woningbouw Zuidplaspolder

Rotterdamse wethouder tegen motie

  •   416 keer gelezen

Zuidplas - De Rotterdamse wethouder van bouwen, Bas Kurvers (VVD), is het niet eens met de motie 'Nesselande Oost' die donderdag door zijn eigen partij werd ingediend. Hij ontraadde de motie te steunen. Het liep anders: de motie werd aangenomen.

Door Erik van Leeuwen

Volgens Kurvers is de motie onuitvoerbaar. "Op de eerste plaats omdat toenmalig burgemeester Opstelten heeft geprobeerd in 2010 het gebied over te nemen. Dat stuitte echter op grote weerstand van de gemeente en de provincie."

Kurvers stelde dat een gebiedsoverdracht altijd op basis van vrijwilligheid moet gebeuren. "Pas als er sprake is van wanprestaties van onze buurgemeente zou een soortgelijk proces in gang gezet kunnen worden, maar dan zijn we drie jaar verder."

Kurvers zei ook te willen benadrukken dat het niet aan de orde is. "We zijn een goede buur. Onze inzet is via het bestuur van de Grondbank maximale invloed uit te oefenen met een positieve ontwikkeling voor gemeente Rotterdam."

Kurvers wilde de raad ook een winstwaarschuwing meegeven, omdat het maar de vraag is of de gebiedsontwikkeling winstgevend wordt. "Er moeten stevige infrastructurele verbeteringen gedaan worden. Een wijk die je in de polder bouwt, moet ook ontsloten worden."

Het college van Zuidplas onthoudt zich van elk commentaar. "In deze precaire fase zou dat het ontwikkelproces kunnen verstoren", aldus een woordvoerder.

Meer berichten