Logo hartvanzuidplas.nl
De komende vijf, zes jaar krijgen alle 9500 lantaarnpalen in Zuidplas de energiebesparende ledlampen.
De komende vijf, zes jaar krijgen alle 9500 lantaarnpalen in Zuidplas de energiebesparende ledlampen. (Foto: Jacolien Rog)

Nieuwerkerkse paden duurzaam led-verlicht

  •   80 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Een landelijke primeur voor Nieuwerkerk: het Groenezoompad en Tinbergenpad worden als eerste plekken in Nederland verlicht met led-armaturen met de nieuwste technologie. Van vijftig lantaarnpalen worden komende week de verlichtingsarmaturen vervangen.

De ledverlichting zorgt voor een besparing van 80 procent op het energieverbruik, stelt gemeente Zuidplas. De huidige spaarlampen van 28 watt worden vervangen door ledverlichting van 8 watt, die dezelfde lichtkwaliteit biedt. De lampen worden tussen 23.00 uur en 6.00 uur gedimd.
In de komende vijf à zes jaar krijgen alle 9500 lantaarnpalen in Zuidplas de energiebesparende ledlampen. De nieuwe verlichting is onderhoudsarm, waardoor op de lange termijn kosten worden bespaard. Bij de huidige ledverlichting moet tijdens de levensduur van twintig jaar een component vervangen worden. Dit is bij de lampen met de nieuwste techonologie niet meer nodig.

Meer berichten