Timon van Dam, goed voor twee doelpunten, snelt aan de linkervleugel langs een Stolwijkse tegenstander.
Timon van Dam, goed voor twee doelpunten, snelt aan de linkervleugel langs een Stolwijkse tegenstander.

Moerkapelle in tweede helft los

Sport 197 keer gelezen

VOETBAL
Moerkapelle – De aanvallers bij Moerkapelle stonden zaterdag bij de eerste wedstrijd tegen Stolwijk op scherp. Mede dankzij twee treffers van de 'oude' Laurens Sluiter en de 'jonge' Timon van Dam werd Stolwijk met 5-1 aan de kant gezet.

Moerkapelle en Stolwijk hadden elkaar jarenlang niet getroffen in competitieverband, maar sinds dit seizoen maakt ook Stolwijk deel uit van de 'zaterdagclubs'. Dat doet het met een jonge ploeg, die het de thuisploeg vooral in de eerste helft lastig maakte. Moerkapelle had moeite om het spel te maken en tot kansen te komen. Nadat Laurens Sluiter bij een harde voorzet net een teenlengte tekort kwam om de bal in het doel te tikken, kon de 1-0 van Daniël van der Hoven tot de lucky-goals worden gerekend. Een middenvelder van Stolwijk schoot bij het wegwerken de bal hard tegen Van der Hoven aan en de bal verdween met een krul over de Stolwijkse doelman in het doel.

De gelukstreffer zorgde voor de bevrijding van Moerkapelle, dat na de pauze veel beter voor de dag kwam. De teruggekeerde Laurens Sluiter liet zich meteen gelden met de 2-0 en 3-0, met knap voorwerk van respectievelijk Tim Koorevaar en Timon van Dam. De 4-0 en 5-1 kwamen van Van Dam.

"Het is altijd fijn als aanvallers scoren", zei Moerkapelle-trainer Martijn Peters, die door de terugkeer van Sluiter meer mogelijkheden voorin heeft. Dat voordeel had hij tegen Stolwijk al. Michael Koolhaas was niet fit en begon daarom op de bank. "Als hij straks terug is, nemen onze opties toe. Ik hoef niet te kiezen tussen Laurens of Michael, want ze kunnen ook heel goed samen in de punt van de aanval spelen. De keuze is toegenomen, de variatie in samenstelling voorin ook."