Shane van de Engel. (archiefbeeld)
Shane van de Engel. (archiefbeeld)

Klinkende zege Nieuwerkerk bij start

Algemeen 227 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Nieuwerkerk heeft het debuut in de zaterdag-derde klasse opgeluisterd met een klinkende overwinning. DFC werd in Dordrecht in de houdgreep genomen en op de rug gegooid: 0-5.

Dat was een resultaat dat gezien mag worden, vond ook trainer Ron Luijten, die echter de realiteit niet uit het oog verloor. "De uitslag was een stuk overtuigender dan ons spel", zei hij eerlijk.

De trainer constateerde dat zijn ploeg na de goede eerste tien minuten zich door de thuisploeg liet verleiden tot fysiek spel. "We kwamen te weinig aan ons eigen spel toe."

Het belangrijkste wapenfeit voor rust was een rode kaart voor een speler van DFC, die werd weggestuurd nadat hij Shane van den Engel tegen de vlakte had gewerkt. Luijten: "Er was een opstootje en opeens lag Shane op de grond."

Met elf tegen tien kwam Nieuwerkerk via Remco Langerveld na de rust op een 0-1 voorsprong. Toen een tweede speler van DFC rood had gezien vanwege een keiharde tackle op Langerveld, lag de weg open naar een grote score.

Bart Slob maakte 0-2, Langerveld bracht zijn dagscore op drie (0-3 en 0-4), waarna Slob voor het slotakkoord zorgde (0-5). "Een mooiere start kunnen we ons niet wensen", reageerde Luijten. "Natuurlijk speel ik ook liever beter voetbal, maar het resultaat blijft altijd voorop staan."