Logo hartvanzuidplas.nl
Scipio Houtman, Imke van der Aar en Niels Broekhuizen kunnen in hun sport verder naar/aan de top.
Scipio Houtman, Imke van der Aar en Niels Broekhuizen kunnen in hun sport verder naar/aan de top.

Sporters in Swanla verrast met bespanmachine en fitnessapparatuur

  •   112 keer gelezen

Zevenhuizen - De landelijk actieve stichting KOHS uit Zevenhuizen heeft vorige week drie sporttalenten cheques overhandigd voor de aanschaf van materialen als een bespanmachine en fitnessapparatuur.

Daarmee komt volgens KOHS het aantal topsporters dat in drie jaar tijd is geholpen om aan de top te komen of te blijven, op veertien. De stichting inspireert bedrijven om topsporters, die vaak aangewezen zijn op bijdragen van ouders of weldoeners, financieel of materieel te steunen.
De avond werd geopend door tweevoudig olympisch kampioen schaatsen Jochem Uytdehaage met zijn verhaal over de euforie van gouden medailles en de noodzaak van discipline en passie. Uytdehaage liet de ondernemers op het netwerkevenement op ludieke wijze zijn beroemde gouden race op de 1500 meter nog eens herbeleven.
Eerder ondersteunde KOHS en de door Uytdehaage opgerichte Stichting Sporttop topsporters met bijvoorbeeld een leaseauto en een handboog. Vorige week zagen zeilkampioen Niels Broekhuizen, Nederlands kampioen badminton Imke van der Aar en zeiler Scipio Houtman hun aanvragen gerealiseerd worden.

Meer berichten