Logo hartvanzuidplas.nl

Radiostilte Moordrecht na ernstig incident

  •   557 keer gelezen

VOETBAL
Moordrecht – Voetbalvereniging Moordrecht is niet van plan via de media te reageren op het incident van vorige week zaterdag, waarbij een scheidsrechter door een speler van DONK JO15-1 werd gemolesteerd. "Een bewuste keuze", zegt een woordvoerder. "Er is al heel veel onzin geschreven. De zaak ligt bij de tuchtcommissie van de KNVB."

In de jeugdwedstrijd ging een Goudse speler volledig door het lint. Nadat de speler zijn tweede gele kaart had gekregen, sloeg en schopte hij de clubscheidsrechter van Moordrecht. Het incident werd ook gezien door de scheidsrechter die later in de middag Moordrecht 1 floot. Ook hij heeft een rapport van de gebeurtenissen ingediend.
Moordrecht betreurt het incident. "Het slaat natuurlijk helemaal nergens op wat er is gebeurd", wil de woordvoerder wel kwijt. Het slachtoffer is al jaren vrijwilliger bij de club.
DONK zegt de zaak tot op de bodem te willen uitzoeken. Tot op heden nam het bestuur van de Goudse club geen contact op met Moordrecht. Wel uitte DONK forse kritiek op een column in een regionaal dagblad, waarin volgens de Goudse club tal van onwaarheden werden verkondigd. "Dat verhaal klopte inderdaad van geen kanten", aldus de Moordrecht-woordvoerder.

Meer berichten