Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: André Dirks

ZVH veegt vloercrisis weg met 3-2 zege bij SSS

  •   53 keer gelezen

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – Terwijl clubleiding, Swanla en de gemeente samen proberen het hardnekkige klimaatprobleem in de Zevenhuizense sporthal op te lossen, wonnen de volleyballers van Reco ZVH woensdagavond hun eerste eredivisiewedstrijd. In Barneveld werd SSS met 2-3 verslagen.

De eerste twee sets kenden een onstuimig verloop. ZVH was de betere ploeg in de eerste set (21-25), de thuisploeg was dat duidelijk in de tweede set (25-12). Vanaf het derde bedrijf ontrolde zich een duel waarbij beide ploegen nauwelijks voor elkaar onderdeden. ZVH was de sterkste in de derde set (25-27), SSS in de vierde (26-24). In de vijfde set hadden de Zevenhuizenaren de langste adem: 12-15.

Inmiddels wordt er alles aan gedaan om de vloer in Swanla speelklaar te maken voor het tweede thuisduel, zaterdag tegen het Talentteam (19.30 uur). De klimaatproblemen van de hal stonden dinsdag ook op de agenda bij de raadsvergadering. Coalitiepartijen VVD en CDA wilden van sportwethouder Jan Verbeek weten welke maatregelen er worden genomen om de problemen het hoofd te bieden.

"We willen absoluut dat de wedstrijd zaterdag doorgaat en daarom zijn er meteen maatregelen genomen", zei Verbeek. "De verwarming is hoger gezet en er zijn condensatiedrogerunits geplaatst."

Dat moet ervoor zorgen dat er niet opnieuw condensvorming op de vloer plaatsvindt. Verbeek erkende dat het probleem bekend is. "In 1998 is eerder al een wedstrijd tijdelijk gestaakt. Het is geen excuus, maar de combinatie van nat weer en heel veel supporters in de hal heeft zeker een rol gespeeld."

De problematiek wordt volgens de wethouder ook meegenomen in de sportvisie die komend jaar verschijnt. Dan moet er een oplossing voor de lange termijn komen.

Meer berichten