Logo hartvanzuidplas.nl

Beeldentuin Moordrecht voor de helft gevuld

  •   78 keer gelezen

Moordrecht - In de DIJ beeldentuin-in-wording aan het Moordrechtse Westeinde, zijn twee nieuwe beelden geplaatst. Met het beeld van Peter Tredget dat er al stond, zijn er nu drie kunstwerken te bewonderen.

Een van de beelden is het werk van Ron van Savoijen, die het kunstobject maakte uit elementen van de oude Snelle Sluis in Moordrecht, die dit jaar werd gesloopt. Het andere nieuwe kunstwerk bestaat uit elementen van het kunstwerk afkomstig uit het voormalige verzorgingstehuis Moerdregt aan het Land voor Water. Dit werk geeft de geschiedenis van de Stichting van Drost IJserman weer.

Die stichting is de eigenaar van het Drost-IJsermanpark, waarin de beeldentuin wordt ingericht. Het was ooit de tuin van het oude weeshuis, dat later dienst deed als verzorgingstehuis en gemeentehuis. In de jaren 70 werd het park opengesteld voor het publiek.

De Historische Vereniging Moordrecht gaat zich ontfermen over de beelden. De komende maanden worden er nog drie geplaatst, de officiële opening van de tuin is in april.

Meer berichten