Aanvoerder Bas Roos moest geblesseerd het veld verlaten; hij hoopt er in de derby tegen Donk weer bij te zijn. (foto: archief HvH)
Aanvoerder Bas Roos moest geblesseerd het veld verlaten; hij hoopt er in de derby tegen Donk weer bij te zijn. (foto: archief HvH)

Groeneweg vindt sleutel te laat

Sport 253 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen – Groeneweg heeft de positieve lijn van de afgelopen weken geen vervolg kunnen geven. In Rotterdam ging de ploeg van trainer René van Beek met 3-2 over de knie bij Coal.

Groeneweg pakte de vorige speelronden zes punten en wilde met een nieuwe zege op Coal de sprong naar de subtop van het klassement maken. De Zevenhuizenaren speelden echter een matige wedstrijd, waarin het al vroeg mis ging. Nadat de bezoekers twee kansen hadden laten liggen, was Coal bij de eerste mogelijkheid wel succesvol (1-0).

De thuisploeg speelde daarna compact. "Ze trokken een muur op, waar wij niet doorheen kwamen", aldus aanvoerder Bas Roos. "Voetballend was het heel matig. We werkten ons allemaal drie slagen in de rondte, maar we hadden pas laat door dat we opportunistischer moesten spelen."

Dat ging Groeneweg pas doen toen de ploeg in de tweede helft op een 3-0 achterstand was gekomen. De sleutel bleek te liggen in het spelen van de lange bal. Robin Zuierveld en Maurice Eckhardt zorgden voor 3-1 en 3-2. "Als bijna iedereen niet in de wedstrijd zit is dat vaak een oplossing. We hadden het alleen te laat door", aldus Roos, die zich in de veertigste minuut met een hamstringblessure moest laten vervangen. "Ik voelde ineens een steek. Ik wilde er eigenlijk niet uit en dacht het er wel uit te lopen. Ik heb me twee keer laten verzorgen in het veld. Op een gegeven moment kon ik niet meer sprinten. Toen moest ik wel naar de kant."

Hij hoopt dat de schade meevalt en dat hij op tijd fit is voor de streekderby zondag tegen het Goudse DONK. "Ik zal balen als ik die wedstrijd moet missen."