Logo hartvanzuidplas.nl
Een afbeelding van toen: het winkeltje van Wed. Verweij aan de Groeneweg.
Een afbeelding van toen: het winkeltje van Wed. Verweij aan de Groeneweg.

Tijdelijke tentoonstelling Toen en Nu in Ons Verleden

  •   81 keer gelezen

Zevenhuizen - Met oude ansichtkaarten met afbeeldingen van Zevenhuizen en Moerkapelle - en foto's van de situatie van nu daarnaast - is in de koffiehoek van Historisch Centrum Ons Verleden een nieuwe, kleine tentoonstelling ingericht, die zaterdag 30 november te bezichtigen is.

Ook te zien zijn de tentoonstelling 'Het Rode Kruis in vroeger dagen' met medische voorwerpen uit het verleden, en de vaste collectie van historische voorwerpen die met de geschiedenis van Moerkapelle, Oud Verlaat en Zevenhuizen te maken hebben. Op de bovenverdieping is veel te zien over de droogmakerijen (en dus de molens) rondom de Rotte. In de filmzaal draait de film 'De molenaars van toen. De Viergang van Zevenhuizen' van 35 minuten en met commentaar van Giel de Graaf en Johan Ottevanger. Op verzoek is eventueel een andere film aan te vragen.
Leden van de genealogische werkgroep zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en om starters en gevorderde genealogen verder te helpen bij hun zoektocht naar de eigen familiegeschiedenis. In het museum zijn diverse historische boeken over de regio verkrijgbaar.

Locatie: Tweemanspolder 15, lopend ook bereikbaar via Dorpsstraat en Korte Zijde. Open van 13.30 tot 16.00 uur. Gratis toegang, traplift aanwezig.

Meer berichten