Gianno Beij slaat langs het blok van het talentteam. (foto: André Dirks, tekst: Erik van Leeuwen)
Gianno Beij slaat langs het blok van het talentteam. (foto: André Dirks, tekst: Erik van Leeuwen)

Zorgeloze kerst voor RECO ZVH

Sport 210 keer gelezen

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – De volleyballers van RECO ZVH lijken al zo goed als zeker van handhaving in de eredivisie. Na de 0-3 zege op het talentteam Papendal is de voorsprong op de degradatiezone gegroeid tot negen punten.

"Het moet wel raar lopen willen we nu nog in de problemen komen", zei trainer Kristian van der Wel, die blij is met het puntenaantal, maar vooral ook met de ontwikkeling van zijn team, dat debuteert op het hoogste niveau. "Je hoopt dat je je snel aanpast, maar je weet meteen ook dat het tijd nodig heeft. Het gaat eigenlijk boven verwachting. Hoe meer je wint hoe groter het vertrouwen in de ploeg ook wordt." Aan het begin van het seizoen verloor ZVH in Swanla nog kansloos met 3-0 van het talentteam, zaterdag waren de rollen omgedraaid. De Zevenhuizenaren lieten zien snel te leren. "Het talentteam zit in een lastige fase. Na de zege bij ons hebben ze weinig punten gepakt, mede door het wegvallen van twee geblesseerde spelers. Wij zijn wat dat betreft minder kwetsbaar", aldus Van der Wel, die niet kon beschikken over Ludwig Innocente (buikspierblessure) en spelverdeler Timothy Scheffers, die ziek was geweest, buiten de basis hield. Jan-Jaap van Schuylenburg en Bram Wiltenburg waren uitstekende vervangers. "Onze kracht is ook de breedte van de selectie", zei Van der Wel. "Spelers die erin komen brengen meteen iets teweeg." Zo bracht hij in de derde set Max Nieuwstad en Timothy Scheffers in. ZVH boog vervolgens een 23-20 achterstand om in een 25-27 setwinst. "Vooral Benjamin Parkinson speelde erg goed", meende Van der Wel. "Hij had het zoals veel spelers in het begin moeilijk. Het blok van de tegenstander is net wat beter dan in de topdivisie. De afstemming met de spelverdeler moet daardoor nóg beter en de hoeken om langs het blok te slaan nog groter. Hij gaat dat steeds beter oppakken. Tegen het talententeam was hij heel belangrijk."

Voor de feestdagen komt ZVH nog eenmaal in actie. Zaterdag wacht in Kampen het kwartfinaleduel voor de beker tegen Reflex. Bij winst plaatsen de Zevenhuizenaren zich voor de laatste vier. Van der Wel: "Een aanlokkelijk vooruitzicht."