Toen Nieuwerkerk terugkwam in de wedstrijd, zwol het geluid weer aan.
Toen Nieuwerkerk terugkwam in de wedstrijd, zwol het geluid weer aan.

Treurmars naar De Kleine Vink

Sport 358 keer gelezen

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Opgewekt en in feeststemming waren zo'n zeventig supporters aan de wandeling naar sporthal Schenkel in Capelle begonnen. Een paar uur later had de vier kilometer lange terugweg door een 21-18 nederlaag van Nieuwerkerk in de topper met KCC veel weg van een treurmars.

Door Erik van Leeuwen

Het vak met de meest enthousiaste Nieuwerkerk-fans liep zaterdag na het laatste fluitsignaal in Capelle snel leeg. Na het verlies van hun helden was er teleurstelling, maar ook berusting. Datzelfde gevoel was er bij de spelers. "Ik geloof wel dat KCC terecht heeft gewonnen", reageerde Dani Hoogendoorn direct na afloop. "We hebben vandaag helaas niet ons beste spel kunnen laten zien. Dat is jammer, want je hoopt je beste wedstrijden te spelen als het er echt om gaat."

Dat het er om ging, was wel duidelijk. Voor de juiste stemming hadden de beide supporterskampen wel gezorgd. KCC-Nieuwerkerk zorgt er altijd voor dat er veel emotie loskomt. Dat het dit keer de eerste editie op hoofdklasse-niveau was, maakte het allemaal nog een paar graadjes erger.

"Je weet dat er veel op het spel staat, maar je moet daar als ploeg ook wel mee kunnen omgaan", zei Hoogendoorn. Nieuwerkerk had na het eerste fluitsignaal grote moeite om in de wedstrijd te komen. KCC, vorig seizoen nog actief in de Korfbal League, raakte de bezoekers precies op de kwetsbare plekken. Na de vijfde Capelse treffer (5-1) werd het in de hoek waar de Nieuwerkerk-aanhang zich bevond rustig. Toen Nieuwerkerk zich langzaam maar zeker herstelde en terugkwam in de wedstrijd, zwol het geluid weer aan. Na de fraaie 7-7 van Koen Collée leek Nieuwerkerk even de regie over te nemen, maar door twee treffers haalde KCC toch de rust met een voorsprong: 9-7.
In een wedstrijd waarin de defensies heersten, zocht Nieuwerkerk na rust tevergeefs naar de aansluiting. "Een gaatje van drie doelpunten is dan ook meteen een serieus verschil", zei Hoogendoorn, die niet wilde spreken van een tik voor zijn ploeg. "De weg is nog lang. Er is nog niets verloren."

Een deel van de Nieuwerkerkse aanhang was, aangespoord door het gezang van de KCC-fans ('lopend naar huis'), al aan de voetreis naar De Kleine Vink begonnen.