Ryan van Delft viert vandaag zijn zestiende verjaardag.
Ryan van Delft viert vandaag zijn zestiende verjaardag.

NieMo is terug op de derde plaats

Sport 445 keer gelezen

WATERPOLO
Nieuwerkerk aan den IJssel – De waterpoloërs van NieMo hebben in de tweede klasse de derde plaats heroverd. De ploeg van coach Jeroen Dekkers profiteerde optimaal van het verlies van ZVVS door zelf met 6-2 te winnen van MNC Dordrecht.

NieMo maakte zich zaterdag in het Polderbad niet echt druk. Door de beperkte weerstand van hekkensluiter Dordrecht hoefden de gastheren niet tot het uiterste te gaan. De score deed zuinigjes aan. Speler Barry Kamps was de eerste om dat toe te geven. “Ons spel was aan de zuinige kant. Het was degelijk. Niet heel goed, maar voldoende.”

Kamps weet dat de derde plaats dit seizoen het hoogst haalbare is voor zijn team. BZ&PC uit Bodegraven en AZC Alphen delen de lakens uit in de tweede klasse. “Wij zijn lang niet zo stabiel als die twee ploegen. Zij winnen veel makkelijker hun wedstrijden. We komen nog net tekort om mee te doen voor het kampioenschap. Wie weet kunnen we dat wel de komende seizoenen. Er komen goede jonge spelers aan.”

Eén van die talenten, Ryan van Delft, krijgt dit seizoen alle wedstrijden al speelminuten. “Tegen Dordrecht leverde hij prima werk af”, zei Kamps over de jonge, sneller scholier die vandaag (11 maart) zestien jaar werd. “Als het heel fysiek wordt, heeft hij het moeilijk, maar dat is niet gek. Hij komt er wel.”