Logo hartvanzuidplas.nl
In het restaurant van zorgcentrum De Meander wordt niet meer samen gegeten.
In het restaurant van zorgcentrum De Meander wordt niet meer samen gegeten.

Topdrukte in de supermarkten, in zorgcentrum is het stil

  •   124 keer gelezen

Zuidplas – Bij alle supermarkten was het eind vorige week en afgelopen weekend topdrukte, waardoor alle zeilen moesten worden bijgezet om de schappen gevuld te houden.

Door Erik van Leeuwen

In Moordrecht leek het maandag in winkelcentrum De Smidse weer ‘business as usual’. 's Middags waren de schappen van Albert Heijn nog goed gevuld. Er was voldoende melk, brood en pasta. In het dorp kon ook gewoon weer een doosje paracetamol worden gekocht. 

De schappen met pijnstillers waren in het Nieuwerkerkse winkelcentrum Dorrestein maandag wel aardig leeg. Bij Kruidvat hingen briefjes dat per persoon maximaal drie doosjes mogen worden gekocht. Broodjagers waren ook actief: bakker Ammerlaan in Dorrestein moest de voorraad drie keer verversen.

Bij supermarkt Jumbo in Zevenhuizen begon de 'hamsterdrukte' donderdagmiddag al meteen na afloop van de persconferentie van premier Mark Rutte over de voortgang van de uitbraak van het coronavirus. 

Vrijdag vlogen de producten opnieuw de winkel uit. “Vanochtend, voordat we open gingen, stonden buiten al 50 tot 60 mensen in de rij”, zei Jumbo-filiaaleigenaar Bert van Keppel vrijdag. “Rijst, pasta, vers vlees en groenten, diepvriesartikelen: het wordt allemaal massaal ingeslagen, terwijl dat helemaal niet nodig is.”

Peil
Volgens Van Keppel zijn de voorraden nog ruim op peil. Ondanks de drukte wilde hij vrijdag vanwege de vele lege schappen geen topdag noemen. “Ik heb veel liever dat de winkel er netjes en goed gevuld bij ligt.” Klanten wordt gevraagd om vooral te pinnen en de kassamedewerkers dragen handschoenen.

Ook bakker Ammerlaan in de Zevenhuizense Dorpsstraat had het druk vrijdag. Rond 14.00 uur was het meeste brood uitverkocht. “We zagen veel van onze vaste klanten, maar ook een aantal nieuwe gezichten, met name van mensen die bij de supermarkt geen brood meer konden vinden. Het was eigenlijk wel een gezellige dag”, zei een medewerker.

In het Nieuwerkerkse verpleeghuis De Meander is de gezelligheid op de benedenverdieping in elk geval niet te vinden. Het restaurant is gesloten en de receptie was maandagmiddag onbemensd.

Meer berichten

Wat vindt u?

Ben jij al lid van ons burgerpanel TipZuidplas?Reageren!