Logo hartvanzuidplas.nl
Achterin instappen in de bus, is een van de coronamaatregelen.
Achterin instappen in de bus, is een van de coronamaatregelen. (Foto: HvH)
UPDATE

Minder treinen en bussen door het coronavirus

  •   44 keer gelezen

Regio - Vanaf vandaag, woensdag 18 maart, rijdt het openbaar vervoer met aangepaste dienstregelingen. Er worden minder treinen ingezet, met name in de spits, en een aantal buslijnen in de regio rijdt helemaal niet meer.

Vanwege het coronavirus is er minder personeel beschikbaar. Bij (lichte) verschijnselen van verkoudheid wordt men verzocht om thuis te blijven vanwege mogelijke besmetting. Daarnaast zijn de reizigersaantallen enorm afgenomen sinds de oproep van vorige week om thuis te werken. Dit moet de verspreiding van het virus vertragen.

Een aantal buurtbussen, waaronder in Boskoop en Reeuwijk, komen te vervallen en in Zuid-Holland Noord rijden veel lijnbussen tot nader order niet meer. 

Verder moeten sinds vrijdag moeten alle busreizigers bij de achterdeur instappen. Hierdoor is het niet mogelijk om bij de chauffeur losse kaartjes te kopen, deze kunnen voor vertrek via de website van Arriva worden gekocht.

UPDATE: De NS heeft dinsdagavond bekend gemaakt dat vanaf zaterdag 21 maart het aantal treinen overal wordt teruggeschroefd en dat er bijna geen intercity's meer zullen rijden. Deze 'speciale basisdienstregeling' betekent dat de frequentie van de treinen tot maximaal twee per uur wordt teruggebracht. De R-net-trein tussen Gouda en Alphen aan den Rijn rijdt de komende dagen nog wel op reguliere tijden.

De NS en Arriva roepen reizigers op om vlak voor vertrek via de reisplanners op hun websites te controleren of er updates zijn.

Meer berichten

Wat vindt u?

Ben jij al lid van ons burgerpanel TipZuidplas?Reageren!