Logo hartvanzuidplas.nl
Een van de activiteitenbegeleiders leest een bingoverhaal voor aan de bewoners op hun kamers.
Een van de activiteitenbegeleiders leest een bingoverhaal voor aan de bewoners op hun kamers. (Foto: pr)

Bewoners Beth-San gekluisterd aan de intercom

  •   714 keer gelezen

Moerkapelle - 'We doen de rechterarm omhoog... En weer naar beneden.' In woonzorgcentrum Beth-San in Moerkapelle gaan sinds de sluiting afgelopen week de dagelijkse bewegingslessen gewoon door. 

Niet met z'n allen beneden in de ontmoetingsruimte, maar ieder voor zich op zijn of haar kamer. De instructies van de activiteitenbegeleiders komen via de intercom. "Nu we onze bewoners niet meer het vertrouwde gezamenlijke dagritme kunnen bieden, krijgen ze elke dag een programma voor op hun eigen kamers", vertelt activiteitenbegeleider Josina van Arnhem. 

"De dagopening gaat via de intercom en we proberen bijvoorbeeld elke dag een quiz met vragen te spelen en bingo, met cijfers verpakt in een verhaal. 'Bingo' roepen heeft natuurlijk nu geen zin, maar het stimuleert de mensen wel om te blijven nadenken. Een soort geheugentraining dus."

Ook klinkt via de geluidsinstallatie muziek in de kamers. "Ik heb al op mijn fluit gespeeld en een collega op de piano, en we zingen. We moeten er zelf af en toe flink om lachen en krijgen leuke reacties." 

De activiteitenbegeleiders proberen elke bewoner minstens één keer per week een individueel bezoekje te brengen. Om samen een spelletje te spelen, bijvoorbeeld. Daarnaast gaat de verzorging op de kamers natuurlijk gewoon door."

Meer berichten