De gemeente zette als eersten de kinderen in het zonnetje die tekeningen maakten voor inwoners van 91 jaar en ouder.
De gemeente zette als eersten de kinderen in het zonnetje die tekeningen maakten voor inwoners van 91 jaar en ouder. Foto: Gemeente Zuidplas

Actie voor Zuidplas' trots

Human Interest 313 keer gelezen

Zuidplas - Het matrixbord stond al in Moordrecht bij SanareZorg en bij Welzijn Zuidplas voor de deur in Nieuwerkerk, en maakt als het aan de gemeente ligt de komende weken een tour door Zuidplas. Iedereen kan via social media aangeven waar de gemeente langs moet rijden om met een mobiel led-scherm haar trots te tonen.

Alleen samen krijgen we het coronavirus in Nederland onder controle, is de nationale slogan geworden van de strijd tegen het virus dat slachtoffers eist en de samenleving lamlegt. 

Gemeente Zuidplas zegt trots te zijn op alle inwoners en extra trots op de initiatieven die de afgelopen weken zijn ontstaan om elkaar te helpen.

Een opsteker kregen vorige week ook de medewerkers van ‘t Blok en Rotary Zuidplas voor hun actie 'Cultuurkeuken aan huis' en alle kinderen die de afgelopen weken kaarten en tekeningen hebben gemaakt om ouderen in Zuidplas een hart onder de riem te steken. 

Aan de oproep daarvoor van Welzijn Zuidplas is goed gehoor gegeven. Alle inwoners van 91 jaar en ouder kregen inmiddels een pakketje door de brievenbus met een brief van de Ouderenadviseurs, een flyer van ‘Heel Zuidplas belt’ en een kaartje of tekening.