Via een babyfoon praatten Jan van Hoorn en Brigitta Brul woensdag als eerste gebruikers van het kletshuisje met hun echtgenote en moeder.
Via een babyfoon praatten Jan van Hoorn en Brigitta Brul woensdag als eerste gebruikers van het kletshuisje met hun echtgenote en moeder. Foto: De Meander

Veilig op bezoek in kletshuisje De Meander

Algemeen 326 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Een versoepeling van de bezoekregels in verpleeghuizen zonder coronabesmettingen komt op zijn vroegst over twee weken. Even samen zitten en een praatje maken, kan voorlopig met de nodige maatregelen omgeven in het 'kletshuisje' bij woonzorgcentrum De Meander in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Aanraken zit er nog steeds en voorlopig ook niet in, maar elkaar zien en spreken is in elk geval weer mogelijk na het plaatsen van een tent tegen een venster. Het gesprek tussen bewoner en bezoek gaat via een babyfoon.

Na gebruik moeten de bezoekers de ruimte schoonmaken met middelen die er staan. De ruimte binnen, waar de bewoner heeft gezeten, wordt schoongemaakt door medewerkers van De Meander.

Het 'kletshuisje', zoals de tent gedoopt is, is mede tot stand gekomen door een financiële bijdrage van De Vrienden van De Meander.