Logo hartvanzuidplas.nl
Leerlingen van De Eendragt kijken vol bewondering naar Wessel Keemink (links) en Christiaan Varenhorst.
Leerlingen van De Eendragt kijken vol bewondering naar Wessel Keemink (links) en Christiaan Varenhorst. (Foto: Erik van Leeuwen)

Boomlange internationals geven bijzondere gymles

  •   215 keer gelezen

Zevenhuizen – Leerlingen van De Eendragt kregen dinsdag een bijzondere gymles. In plaats van vakleerkracht Eline Bijkerk stonden voor één keer twee volleybaltoppers voor hun neus. Letterlijk. Veelvoudig indoorinternational Wessel Keemink en beachvolleyballer Christiaan Varenhorst. De twee waren ‘op bestelling’ naar het terrein van Groeneweg gekomen.

Alle spelers van de diverse nationale ploegen zetten zich actief in voor 'schoolvolley+', het programma waarin de Nederlandse volleybalbond (Nevobo) gratis volleybalaanbod tijdens de coronacrisis biedt.

De leerlingen van de groepen 4 tot en met 8 van De Eendragt waren enthousiast, maar dat waren Keemink en Varenhorst zelf ook. “Superleuk dit”, zei Varenhorst. “Ik heb een paar talenten gezien.”

Normaal staan hun agenda’s vol. “Wij hadden deze zomer de Euro League en de EK-kwalificatie moeten spelen. Na het clubseizoen heb ik één week vakantie gehad. Dat zijn er nu wat meer”, aldus Keemink, die afgelopen seizoen met Budvanska Rivijerade kampioen van Montenegro werd en ook in de Champions League speelde. 

Hoewel hij onzekerheid heeft over zijn toekomst (‘de aanbiedingen houden niet over, het geld is overal op’) vermaakte hij zich tot nu toe prima. “Een bal is altijd goed.”
Alleen de leerlingen van groep 5 en 6 hadden wat moeite met het raden van de lengte van Varenhorst. Het duurde even voordat ze bij twee meter elf waren.

Meer berichten