Logo hartvanzuidplas.nl
Jan Willem Schuurman kon zijn handtekening zetten dankzij een provinciale subsidie voor de aanleg van de minibossen.
Jan Willem Schuurman kon zijn handtekening zetten dankzij een provinciale subsidie voor de aanleg van de minibossen. (Foto: pr)

Wethouder tekent voor drie Tiny Forests

  •   77 keer gelezen

Zuidplas - Wethouder Jan Willem Schuurman heeft op 16 juli in het gemeentehuis in Nieuwerkerk de afspraken met IVN Natuureducatie getekend voor de aanleg van drie Tiny Forests in Zuidplas. De minibossen ter grootte van een tennisbaan komen op nog te bepalen plekken, waarvoor bewoners en scholen suggesties kunnen doen. 

Een Tiny Forest is een bos van en voor de buurt en de naburige school. Uit de aanmeldingen van bewoners of scholen worden de meest geschikte en haalbare locaties geselecteerd of eventuele alternatieven in de buurt voorgesteld.

In de bosjes wordt een plek geboden aan planten, vogels, insecten en kleine zoogdieren, en komt een educatieve plek voor schoolkinderen. In het buitenlokaal leren ze over de Nederlandse natuur en kunnen buurtbewoners elkaar ontmoeten.

Of een plek geschikt is voor een Tiny Forest is volgens de gemeente afhankelijk van factoren als het bestemmingsplan, de ligging van gasleidingen of riolering en de grootte van de locatie. Daarnaast is er voldoende enthousiasme van de buurt en minimaal één nabijgelegen school nodig.

De gemeente Zuidplas is geselecteerd als één van zestien Zuid-Hollandse Tiny Forest-partnergemeenten die een financiële bijdrage van de provincie Zuid-Holland ontvangen. Het aantal minibossen in de provincie groeit daardoor tot meer dan zestig in totaal.

Meer berichten