Logo hartvanzuidplas.nl
Jacklyn (2) neemt een gratis aardbeienijsje aan.
Jacklyn (2) neemt een gratis aardbeienijsje aan. (Foto: Myriam Dijck)

IJsje als ‘goedmakertje’

  •   183 keer gelezen

Zevenhuizen – Het nieuwe Dorpsplein van Zevenhuizen is af. Ter compensatie van de overlast die de herontwikkeling van het plein heeft veroorzaakt, werden woensdag 22 juli gratis ijsjes uitgedeeld en stond er een springkussen klaar voor kinderen ‘om de calorieën weer te verbranden’.

Alexander Marchesini van projectontwikkelaar Mahler Vastgoed: “Dit is een goedmakertje voor de ellende en herrie. We hebben hier behoorlijk lopen heien en bouwen.” Het plein is onderdeel van woonproject ROOS, waar nieuwe bewoners recent hun intrek in hebben genomen. 

Marchesini benadrukt dat dit niet de officiële opening van het hele project is. “We hebben plannen om met alle bewoners van ROOS de oplevering te vieren, maar wanneer weten we nog niet”, zegt hij.

Zvonko Milosevic, projectleider openbare werken van de gemeente Zuidplas, is tevreden met de oplevering maar erkent dat het plein niet aan alle richtlijnen voldoet, waaronder de verkeersrichtlijnen van de CROW (het landelijke kenniscentrum voor verkeer). 

“Het is een multifunctioneel plein waar ook evenementen moeten plaatsvinden, zoals het jaarlijkse Oogstfeest”, zegt hij. “Dat maakt het moeilijk om voor 100 procent aan alle eisen te voldoen, dus hebben we compromissen moeten sluiten.” 

Vanaf half augustus wordt de wekelijkse markt weer op het Dorpsplein gehouden.

Meer berichten