Robin Zuierveld stond tegen Spirit als rechtshalf geposteerd.
Robin Zuierveld stond tegen Spirit als rechtshalf geposteerd. Foto: Erik van Leeuwen

Groeneweg kan experimenteren

Sport 370 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen – Voor Groeneweg begon zaterdag de bekercampagne met een 1-3 nederlaag tegen Spirit. Trainer René van Beek, begonnen aan zijn tiende (!) seizoen, gebruikte het treffen vooral om te experimenteren. “Ik wil nieuwe jongens zien.”

Door Erik van Leeuwen

Onderdeel van het ‘ge-experimenteer’ was de piepjonge voorhoede van de Zevenhuizenaren. Met Rick Sleeuwenhoek (16) en Rist Muyizere (17) ging Groeneweg tegen het Ouderkerkse Spirit op tienertoer. Sleeuwenhoek maakte vorig seizoen al deel uit van de selectie, deze jaargang heeft Muyizere de overstap gemaakt.

Vorige week tegen het Goudse DONK en zaterdag tegen Spirit kreeg de jonge spits, die nog in de A1 mag spelen, de kans van trainer René van Beek. “Rist heeft enorm veel talent, maar de stap tussen jeugd en senioren maak je niet zomaar. Ook vandaag had hij het lastig. Zijn verdedigers zaten ‘m op de huid”, aldus Van Beek, die het logisch vindt dat de jonge aanvaller aanpassingsproblemen heeft. “Hij moet de tijd krijgen. Die krijgt hij bij ons.”

Zoals elk jaar puzzelt Van Beek ook dit jaar weer aan zijn ideale elf. “Het gaat mij niet om namen, maar om het team”, zei hij zaterdag om zijn visie te benadrukken. “Ik ben nog aan het zoeken naar de juiste balans.”

Afgaand op het duel met Spirit zou Robin Zuierveld zich wel eens op kunnen gaan maken voor een andere positie. Hij stond vorig seizoen in de verdediging, maar Van Beek lijkt nu een plaats op het middenveld of zelfs voorhoede in gedachten te hebben. Tegen Spirit speelde hij als linkshalf. “Je moet niet te veel conclusies trekken op basis van deze wedstrijd”, zei de oefenmeester. “Maar het klopt wel dat ik Robin in dit team een linie verder zie.”

Tweede
Groeneweg miste nog Mario van Dieren, Coen en Freek Hoogeveen en doelman Niels Heijkoop, de afgelopen jaren vaste krachten in de basis. “Op vakantie geweest, niet fit of geblesseerd”, zei Van Beek. “Iedereen kent het traject bij mij. Je begint in het tweede.” Dat geeft andere spelers de kans om zich te laten zien, zoals Dion de Graaf, die het als rechtermiddenvelder mocht proberen. Een tombola aan spelers is het zeker niet. “In grote lijnen weet ik hoe het elftal er straks uit gaat zien, voor een paar posities ben ik daar nog niet uit.”

“De laatste bekerwedstrijd, zaterdag 12 september, wil ik met mijn elftal waarmee ik de competitie start spelen. Zoveel tijd hebben we dus ook weer niet.”
Dat Groeneweg moest buigen voor Spirit, daar maakte Van Beek zich niet druk over. “We zijn nog maar twee weken bezig. Conditioneel zijn we nog niet top. Dat zag je terug in de slotfase.” Daarin ging Groeneweg na de gelijkmaker van Bas Roos (strafschop) nog de bietenbrug op door twee late treffers (1-3).