VV Nieuwerkerk in coronatijd.
VV Nieuwerkerk in coronatijd. Foto: archief HvH

Bescheiden 1-0 bekerzege voor vv Nieuwerkerk

Sport 392 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Nieuwerkerk heeft een eerste stap gezet richting het bereiken van de knock-outfase van het bekertoernooi. Vierdeklasser Maasdijk werd op sportpark Dorrestein met 1-0 verslagen.

Nieuwerkerk miste zaterdag met Stefan van der Vlegel (vakantie), Jens Stange (enkelblessure), Maurice Treffers (vakantie) en Remco Langerveld vier belangrijke spelers. Daardoor moest trainer Ron Luijten een beroep doen op drie spelers uit de B-selectie. Wouter Ooms en Jordy Kraanen begonnen op de bank, spits Roy de Oude mocht in de basis starten.

Nieuwerkerk was de hele wedstrijd de betere ploeg, maar had moeite om het klasseverschil in doelpunten uit te drukken. Pas in de 66e minuut maakte de ingevallen Wouter Ooms de openingsgoal. “We moesten flink geduld hebben”, zei Luijten. “We creëerden de nodige kansen maar we verzuimden in de eerste helft te scoren. In zo’n wedstrijd is de 1-0 altijd cruciaal. Toen die viel was dat een bevrijding. Bij 0-0 moet je altijd oppassen op een tegengoal. Maasdijk kreeg niet veel kansen, maar dook wel twee keer gevaarlijk op voor ons doel. Gelukkig was Kevin de Geus attent.”

Met twee andere vierdeklassers in de poule, Swift Boys uit Rotterdam en het Haagse Toofan, hoort Nieuwerkerk normaal gesproken de eerste fase van het bekertoernooi te overleven. “Dat zijn we wel aan onze stand verplicht. 

Aan de ene kant is dit nog onderdeel van de voorbereiding, aan de andere kant wil je ook graag door. We nemen echter geen risico’s met spelers”, doelde hij op Remco Langerveld, die in het eerste oefenduel met Hillegersberg een ‘knietje’ kreeg en een spierblessure in zijn bovenbeen heeft. “Hij is alweer voorzichtig begonnen met trainen. Ik hoop dat hij weer snel kan aansluiten bij de groep. Als hij nog kan spelen in de beker is dat meegenomen, maar de eerste competitiewedstrijd tegen Dubbeldam op 19 september heeft prioriteit.”