Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: Pixabay

Coronabesmettingen in Zuidplas meer dan verdubbeld

  •   keer gelezen

Zuidplas - In de week van 31 augustus tot en met 6 september zijn in Zuidplas 23 inwoners positief getest op het coronavirus. Dat is meer dan een verdubbeling van het aantal positieve testen in de week ervoor. Deze week werd maandag bij nog eens vier personen het virus vastgesteld.

Vorige week werden in heel Hollands Midden in de teststraten van de GGD 3853 coronatesten afgenomen. Dáár, in ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen samen zijn in totaal 185 personen (4,8 procent) positief getest op corona. Dat is een stijging ten opzichte van de week daarvoor (2,8 procent). Twee patiënten uit de regio werden opgenomen in het ziekenhuis en één patiënt is overleden.

In het bron- en contactonderzoek van de GGD zijn vier nieuwe clusters ontdekt: in Gouda, Waddinxveen en twee in Leiden. Een deel van de besmettingen is volgens de GGD 'geïmporteerd' door mensen die ziek zijn geworden na terugkeer van vakantie uit het buitenland. Besmette personen zijn in isolatie en hun nauwe contacten hebben instructies gekregen.

De GGD zegt dat ook een groot aantal van de besmettingen plaatsvindt binnen huishoudens. Daarbuiten neemt het aantal besmettingen ook toe, volgens de GGD doordat mensen zich niet altijd aan de coronamaatregelen houden en in de besmettelijke periode (twee dagen voor de eerste ziektedag) contact hebben met mensen op minder dan anderhalve meter afstand.

Meer berichten