Afbeelding
Foto: archief HvH

IJsselvogels verliest, maar geen supporter die het ziet

Sport 183 keer gelezen

KORFBAL
Moordrecht – IJsselvogels heeft zijn eerste punten van deze veldcompetitie verloren. Reeuwijk bezorgde de Moordrechtenaren, die het moesten doen zonder de steun van eigen fans, de eerste nederlaag: 17-15.

Trainer Mark van den Brink constateerde na afloop dat zijn ploeg een kans had laten liggen om Reeuwijk een gevoelige nederlaag te laten lijden. “Reeuwijk heeft een goede ploeg en om die te verslaan moeten we zelf goed zijn. Top waren we echter niet. Eén vak had het heel moeilijk waardoor we het gaatje niet konden dichten.”

Zekere voor het onzekere
Het duel in Reeuwijk werd zonder uitpubliek gespeeld. Vorige week kreeg de thuisclub bezoek van gemeentelijke handhavers, die constateerden dat het publiek rond het veld massaal de regel schond om anderhalve meter afstand te houden. De club kreeg een waarschuwing en de mededeling dat bij toekomstige overtreding het hek van het complex op slot zou gaan.

Vreemd genoeg besloot het bestuur van Reeuwijk niet het eigen publiek te straffen, maar om het uitpubliek, van IJsselvogels dus, een toegangsverbod te geven. “Het bestuur van onze club heeft de mededeling ter kennisgeving aangenomen. In deze tijd moet je geen heisa maken om dit soort zaken. Bovendien: ook wij zijn niet roomser dan de paus. Bij elke sportvereniging wordt wel eens de anderhalvemeterregel geschonden”, aldus Van den Brink, die het wel jammer vond dat er geen Moordrechtse supporters waren. 

“Dit is een derby en thuis- en uitpubliek maken een derby. Nu voelde het allemaal wat doods aan. Er liepen veel mensen met gele hesjes. Ze hadden bij Reeuwijk het zekere voor het onzekere genomen.”

IJsselvogels had het vooral in de aanval lastig. De spelers en speelsters van Reeuwijk zaten er bovenop en gaven de bezoekers nauwelijks ruimte. “Je zag bij ons de frustratie toenemen, mede doordat het niet ging zoals we wilden dat het zou gaan.”

Zijn beste fase had IJsselvogels direct na rust, toen het van 12-8 terugkwam tot 12-11. “Reeuwijk miste in die periode de nodige kansen en achteraf gezien was dat hét moment om de wedstrijd te doen kantelen. Het beroerde was echter dat we meteen na onze aansluitingstreffer, de 12-11, de goal van Reeuwijk om onze oren kregen. We waren niet in staat om dichterbij te komen.”

Tien punten
Van den Brink hoopt van de resterende vier wedstrijden op het veld er nog minimaal twee te winnen. “Drie mag ook natuurlijk, maar met twee gaan we met tien punten de zaal in. Vorig jaar hadden we na acht wedstrijden vier punten.”

De oefenmeester denkt ook snel weer te kunnen beschikken over Eva Haasbroek, die herstellende is van een blessure. Bij afwezigheid van Haasbroek draagt Lieke Verstoep de aanvoerdersband.