Sterkte handhavingsteam Zuidplas nog niet op orde
Logo hartvanzuidplas.nl
<p>De handhavers in Zuidplas werden in juli uitgerust met bodycams. (foto: archief)</p>

De handhavers in Zuidplas werden in juli uitgerust met bodycams. (foto: archief)

Seksaffaire gemeentehuis

Sterkte handhavingsteam Zuidplas nog niet op orde

  •   keer gelezen

Zuidplas - Het is de gemeente Zuidplas nog niet gelukt om het team van handhavers dat sinds half augustus op halve kracht werkt, weer op sterkte te brengen. De vijver waarin gevist wordt naar nieuwe buitengewoon opsporingsambtenaren, is niet erg groot, zo werd donderdag duidelijk.

Volgens plaatsvervangend veiligheidsadviseur Raymond IJsselstijn is daarom een detacheringsbureau in de arm genomen ‘dat gaat helpen om snel zo ervaren mogelijke handhavers bij ons binnen te brengen’.

Twee van de vier handhavers in Zuidplas werden in augustus geschorst, nadat zij een rol bleken te hebben gehad in filmpjes van seksuele handelingen in het gemeentehuis in Nieuwerkerk aan den IJssel. Snel daarna maakte de gemeente bekend dat ook een derde medewerker van de gemeente was geschorst. Op welke afdeling deze persoon werkzaam was, werd niet bekendgemaakt. Over de impact die de afwezigheid van deze medewerker op de gemeentelijke organisatie heeft, zegt burgemeester Han Weber in verband met de privacy niets te kunnen zeggen.

Weber benadrukte donderdag tijdens een reguliere persconferentie over de veiligheidscijfers in Zuidplas dat vanwege het toezicht op de naleving van de coronamaatregelen een groot beroep op de gehalveerde afdeling handhaving wordt gedaan. “Dat we vijftig procent van onze capaciteit missen, is op dit moment een gegeven. Om zo min mogelijk prioriteiten te hoeven stellen, splitsen de overgebleven handhavers geregeld op en gaan met een wijkagent op pad.” Weber zei er veel vertrouwen in te hebben dat de sterkte van het team snel weer op orde is.

De zaak is volgens Weber nu afgedaan, omdat de drie medewerkers vorige maand ontslag hebben genomen. Het onderzoek naar het incident door een extern bureau, dat zo’n 20.000 euro heeft gekost, zal niet openbaar worden gemaakt.

Meer berichten