Martin Damen (PvdA/GroenLinks) wijst erop dat de omheining om het terrein deels is verdwenen.
Martin Damen (PvdA/GroenLinks) wijst erop dat de omheining om het terrein deels is verdwenen. Foto: pr

Raadslid wil ‘ordelijke situatie’ op terrein voormalig tuincentrum

Algemeen 529 keer gelezen

Zevenhuizen - De fractie van PvdA/GroenLinks in de gemeenteraad van Zuidplas heeft burgemeester en wethouders gevraagd op te treden tegen de verpaupering op het voormalige terrein van het voormalig tuincentrum aan de Noordelijke Dwarsweg.

Raadslid Martin Damen vroeg het college al eerder om alert te zijn op de achteruitgang van het perceel. Tot enkele jaren geleden was op het voormalige terrein van het tuincentrum een kringloopwinkel gevestigd. Daarna werden er containers en plezierjachten gestald.

Omdat dat in strijd was met het bestemmingsplan heeft eind 2018 een handhavingsprocedure gelopen. Het college zei toen te verwachten dat het hele terrein voor de kerst van dat jaar zou zijn ontruimd.

Inmiddels zijn de om het terrein geplaatste hekken - nadat de omheining tijdens een voorjaarsstorm omwaaide - gedeeltelijk verdwenen, waardoor het volgens Damen eenvoudig te betreden is.

Het raadslid meldt het college dat van de leegstaande bebouwing geregeld ruiten worden ingegooid en er afval wordt achtergelaten. Bovendien zou een deel van de gestalde containers open zijn en de inhoud daarvan geleidelijk aan op het terrein komen te liggen. “Kortom, een verpauperende situatie die wij niet moeten wensen”, aldus Damen. Hij heeft het college verzocht om ‘te komen tot een ordelijke situatie’.