Afbeelding

Twintig woningen op voormalige schoollocaties Moerkapelle

Algemeen 572 keer gelezen

Moerkapelle - Op de voormalige schoollocaties in Moerkapelle, aan de Raadhuisstraat en de Beatrixlaan, kunnen in totaal ruim twintig woningen en/of appartementen worden gerealiseerd. In overleg met omwonenden moet de exacte mix van sociale en goedkope huur en goedkope koop nog worden samengesteld.

Voor het voormalige pand van de Keijzerschool aan de Beatrixlaan is hergebruik geen optie. Het is nog niet zeker of het gebouw van de Rehobothschool wel voor woningbouw kan worden hergebruikt. Een analyse door een extern bureau heeft aangetoond dat er bij hergebruik in eerste instantie zes ton kan worden bespaard. 

Hierbij is echter nog veel onduidelijk over de feitelijke mogelijkheden voor hergebruik en de te verwachten hoge extra kosten tijdens de exploitatie van de woningen. Verder onderzoek hiernaar wordt nog gedaan. Daarnaast zijn er belangrijke stedenbouwkundige overwegingen om tot sloop over te gaan. Ook is er bij hergebruik maar beperkte flexibiliteit in de woonplattegronden. Bovendien staat het gebouw zo dicht bij bestaande woningen dat privacyoverwegingen ook een belangrijke rol spelen.

Het initiatief voor de herontwikkeling van de schoollocaties is anderhalf jaar geleden gestart. Een groot deel van de participatie van omwonenden heeft al plaatsgevonden, maar de coronacrisis heeft voor vertraging gezorgd omdat begeleidingsgroepen niet bij elkaar konden komen.

De verwachting van het college van burgemeester en wethouders is dat er in december door de inwoners gesteunde voorstellen liggen voor beide locaties. De ontwikkeling van de schoollocaties is volgens het college ook een goede gelegenheid om de openbare ruimte en de verkeerssituatie nog eens te bekijken.

Over een jaar kan naar verwachting een bestemmingsplan worden vastgesteld door de raad en de aanvraag voor de omgevingsvergunning starten.