Afbeelding
Foto: archief

Reigerhof krijgt opfrisbeurt: schuifdeuren worden vervangen

Algemeen 422 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel – Winkelcentrum Reigerhof is continue in beweging om nog beter te worden. De komende weken worden de schuifdeuren aangepakt. Daarnaast is ook sinds deze week de kerstverlichting aan de buitenkant aangevuld met feestelijke kerstdecoratie in het centrum zelf. 

“De komende weken gaan we in etappes de schuifdeuren bij drie ingangen vervangen zodat deze binnenkort helemaal storingsvrij zijn”, zegt Teus Pel van het bestuur van het winkelcentrum in Nieuwerkerk. Vanaf 23 november is over een periode van drie weken steeds één van de ingangen afgesloten: per ingang duren de werkzaamheden vier dagen, van maandag tot en met donderdag. 

Eerder dit jaar is de buitenkant van het winkelcentrum onderhanden genomen, de buitengevel is geverfd en de beschadigde tegels zijn opnieuw gelegd. Voor 2021/2022 staat een opfrisbeurt van de binnenkant gepland. Teus: “Het gaat om een revitalisatie zodat het centrum actueel blijft. De werkzaamheden zullen zo uitgevoerd worden dat ze weinig tot geen overlast bezorgen aan de winkeliers en het winkelende publiek.” 

De revitalisatiewerkzaamheden zijn onderdeel van het actieve plan van de nieuwe eigenaar van het centrum. In 2019 is winkelcentrum de Reigerhof verkocht door de vorige eigenaar, DELA. Het bestuur is tevreden met de koers die de nieuwe eigenaren zijn ingeslagen. “Zij zijn actief en investeren in het uiterlijk en de invulling van het centrum.” 

De onderhandelingen voor de invulling van de voormalige panden van de ING en van Foto Klein zijn bijna afgerond. Ook het voormalig ABN Amro pand krijgt begin 2021 definitief een nieuwe huurder. “Wie dat precies is, kunnen we nog niet zeggen. Maar met de invulling van deze drie panden, zakt onze leegstand tot onder 7 procent. Dat is landelijk gezien een uniek, lage leegstand”, zegt Teus. 


In verband met werkzaamheden zijn de volgende ingangen gesloten: 

- Ingang TUI/Groeneveld: maandag 23 - donderdag 26 november.
- Ingang Raadhuisplein: maandag 30 november - donderdag 3 december.
- Ingang Jumbo: maandag 7 – donderdag 10 december.