Metrostation Nesselande
Metrostation Nesselande Foto: Erik van Leeuwen

Zuid-Holland moet bereikbaar blijven, ook na coronacrisis

Algemeen 172 keer gelezen

Regio - Wat is er nodig om slimmer te kunnen reizen? Dat is de vraag die de provincie Zuid-Holland stelt aan al haar inwoners. Doel is ervoor te zorgen dat Zuid-Holland ook na de coronacrisis goed bereikbaar blijft en iedereen snel, veilig en duurzaam kan blijven reizen.

De provincie is benieuwd wat het voor inwoners van Zuid-Holland aantrekkelijker maakt om op een andere manier dan met de (eigen) auto te reizen. Op de website www.slimmerreizen.zuid-holland.nl kan iedereen tot 3 januari ideeën indienen en op elkaars ideeën reageren.

Wie een idee indient, mag gratis een slimme reismogelijkheid uitproberen, bijvoorbeeld een deelauto of deelfiets.

Jury
Alle ideeën worden van een advies voorzien door een jury bestaande uit deskundigen van de TU Delft en de provincie Zuid-Holland. Deze jury toetst hoe goed de ideeën uit te voeren zijn en of ze bijdragen aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van Zuid-Holland. Ook originaliteit en het aantal likes per idee tellen mee.

De drie ideeën die de jury het hoogst waardeert, mogen de indienaars zelf aan de beslissers zoals gedeputeerde Floor Vermeulen, presenteren. Zij bepalen uiteindelijk welke ideeën (of elementen daarvan) op korte termijn uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast worden de ideeën meegenomen in het omgevingsbeleid van de provincie dat op dit moment wordt vernieuwd.