Ger Hoogendoorn, van de groente- en fruitkraam, nam als eerste het boeketje aan.
Ger Hoogendoorn, van de groente- en fruitkraam, nam als eerste het boeketje aan. Foto: Myriam Dijck

Markt terug in hart van Zevenhuizen

Algemeen 1.105 keer gelezen

Zevenhuizen - Na drie jaar van afwezigheid is de weekmarkt in Zevenhuizen op 7 januari teruggekeerd op zijn oorspronkelijke plek, het dorpsplein. De marktlieden werden op de koude, regenachtige donderdagochtend door de bewoners van nieuwbouwproject Roos welkom geheten met een bloemetje, warme chocolademelk en een gevulde koek.

Myriam Dijck

Wim van der Heide, voorzitter van de Vereniging van Eigenaren van project Roos, had samen met zijn medebewoners het initiatief opgezet. “We zijn erg blij dat de markt weer terug ismet deze actie willen we dat laten zien.”

Ger Hoogendoorn, van de groente- en fruitkraam, nam als eerste het boeketje aan. “We zijn weer terug in het kloppende hart van Zevenhuizen”, zei hij tevreden.

Woensdagavond was Hoogendoorn nog naar het dorpsplein gereden, en zag toen een plein vol met geparkeerde auto’s op de plek waar hij de volgende ochtend zijn kraam wilde opzetten. “Daar had ik wel zwetende handen van, maar vanochtend waren er nog maar een paar over, die vervolgens een voor een weg gingen.”

In 2018 begonnen de werkzaamheden voor de bouw van project Roos, na de sloop van het voormalige gemeentehuis. Het dorpsplein ging ook op de schop en was sindsdien afgesloten.

De markt verhuisde naar het parkeerterrein naast Jumbo, en zou oorspronkelijk in maart 2020 terugkeren naar de dorpskern. Omdat de bouwwerkzaamheden van project Roos uitliepen, was dit nog niet mogelijk.

De markt kreeg een ander – tijdelijk – onderkomen op het parkeerterrein naast dorpshuis Swanla. Hoogendoorn: “Swanla is niet in het centrum natuurlijk. Maar ik heb alleen maar lof voor hoe alles is geregeld. We konden in elk geval altijd ergens staan.”

Aan het einde van de zomer was het nieuwe dorpsplein af. De gemeente Zuidplas kondigde toen aan dat de markt in september al terug kon keren naar de dorpskern. Toen was er echter nog onduidelijkheid over de toiletvoorzieningen voor de marktlieden en werd de verhuizing weer uitgesteld. Inmiddels is geregeld dat de marktlieden bij de Dorpskerk naar de wc kunnen gaan.