Crowdfunding voor ‘t Wapen van Moerkapelle gaat als een raket
Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Café 't Wapen van Moerkapelle.</p>

Café 't Wapen van Moerkapelle.

(Foto: Google Streetview)

Crowdfunding voor ‘t Wapen van Moerkapelle gaat als een raket

  •   keer gelezen

Moerkapelle - Het is een van die hartverwarmende acties die zijn opgezet in tijden van corona, om het leed voor de betrokkenen iets te verzachten: een inzamelingsactie voor café ‘t Wapen van Moerkapelle heeft in een dag al bijna 800 euro opgeleverd. De doelstelling was 1000 euro. Wendy van Krimpen, een stamgast van het café, is de initiatiefnemer.

Ze kan het zelf ook niet helemaal geloven. In amper een dag is het leeuwendeel van het bedrag al binnen. “Zelfs de burgemeester heeft een donatie gedaan”, zegt ze enthousiast. En inderdaad; in de lijst van mensen die een bijdrage hebben gedaan, staat de naam van de burgervader erbij. Of het werkelijk om Weber gaat, is niet bekend.

De crowdfundingsactie is opgezet speciaal voor ‘t Wapen. Van Krimpen draagt het café al jaren een warm hart toe. Omdat ook ‘t Wapen, als horecaonderneming, het afgelopen jaar te maken kreeg met allerlei coronamaatregelen, vond ze dat wat moest doen. 

“De reden is natuurlijk ook dat zij nu al maanden dicht zijn en de vaste lasten gewoon doorgaan. Zij moeten net als elke andere horecaonderneming knokken. ‘t Wapen is bij velen een favoriete plek voor een snack, biertje of etentje. Ook missen de mensen de bingo en de gezelligheid. Ik vond dat we moesten proberen deze kanjers financieel een steuntje in de rug te geven en te laten zien hoeveel mensen er achter ze staan. Dat dit in één dag al zo hard zou lopen had ik echt niet verwacht. Ik krijg er kippenval van.”

De actie loopt voorlopig nog even door, ook als het streefbedrag al wordt gehaald. 

Lockdown
De horeca hebben het sinds het uitbreken van het coronavirus niet makkelijk gehad. Zo moesten de zaken al eens dicht tijdens de eerste intelligente lockdown, en nu tijdens de tweede, harde, lockdown ook.

Er is een mogelijkheid dat deze lockdown, die tot 19 januari duurt, vanavond wordt verlengd.


Meer berichten