Ambassadeurs van Zuidplas Aardgasvrij met camera op pad
Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: archief

Ambassadeurs van Zuidplas Aardgasvrij met camera op pad

  •   keer gelezen

Zuidplas - Zo’n 150 inwoners van Zuidplas hebben zich de afgelopen maanden aangemeld om een infraroodfoto van hun huis te laten maken. Daarmee komen ze te weten of hun huis energie ‘lekt’. De speciaal opgeleide ambassadeurs hebben nog tijd voor meer adressen en oefenen deze maand alvast met de infraroodcamera.

In december volgden een aantal ambassadeurs van Zuidplas Aardgasvrij een cursus om warmtefoto’s te maken met een infraroodcamera. Deze maand zijn zij op straat te vinden om te oefenen. 

In februari en maart scannen ze de huizen van de mensen die graag willen weten hoe het met de isolatie van hun huis zit.

Ook het huis van wethouder Jan Verbeek fungeerde als oefenmateriaal. “Het is heel goed dat deze foto’s worden gemaakt”, vindt hij. “Je kunt nu precies zien waar energie verloren gaat. We kunnen roepen dat we onze huizen moeten isoleren, maar het is natuurlijk mooi als je ook ziet waar dat echt nodig is.”

Praktisch
Aanmelden voor het laten maken van een scan kan nog tot 1 februari via duurzaam@zuidplas.nl met vermelding van naam, telefoonnummer en adres. De foto’s worden in februari en maart gemaakt.

Tot 1 april kan iedereen met een scan een gratis telefonisch advies op maat aanvragen bij het Duurzaam Bouwloket via 072-7433956. 

Meer informatie: www.duurzaamzuidplas.nl.

Meer berichten