Binnenkort wordt begonnen met de aanleg van extra parkeerplaatsen.
Binnenkort wordt begonnen met de aanleg van extra parkeerplaatsen. Foto: archief

CKV Nieuwerkerk schikt in voor prikken

Sport 330 keer gelezen

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel - ‘Lichte paniek’ maakte zich meester van CKV Nieuwerkerk toen afgelopen week bekend werd dat sporthal De Kleine Vink is aangewezen als één de vaccinatielocaties in de regio. In de schaduw van 250.000 prikken tegen corona kan de club blijven trainen en, indien het sein op groen komt te staan, weer veldcompetitie spelen.

Door Erik van Leeuwen

Hij had een telefoontje gekregen dat De Kleine Vink in beeld was voor vaccinatielocatie, maar toen vorige week daadwerkelijk bekend werd dat de sporthal de komende maanden het decor zou worden van de prikploeg van de GGD Hollands Midden moest CKV Nieuwerkerk-voorzitter Alfred Huijser toch even slikken. 

“We hadden het prettig gevonden als we eerder op de hoogte waren gesteld van het besluit. Nu moesten onze leden het nieuws uit de media vernemen en moesten wij als bestuur in allerijl die leden inlichten, terwijl er nog heel veel onduidelijk was. Naast de hal wordt de kantine straks min of meer opgeëist door de GGD. Er waren voor ons veel onzekerheden. Ik had liever gezien dat die de wereld uit waren geweest voordat het nieuws naar de media was verspreid.”

Een dag na het nieuws kreeg CKV Nieuwerkerk van de gemeente en de GGD de opheldering waar het zo behoefte aan had. 

“We zijn gerustgesteld dat we als vereniging kunnen blijven functioneren. Daar gaan we zeker uitkomen in de komende maanden, ik had alleen graag de volgorde wat anders gezien. Het had veel ongerustheid bij onze leden kunnen voorkomen. Die zagen hun sportbeoefening al in gevaar komen, terwijl het voor clubs al moeilijk genoeg is in deze periode. Het proces verdient niet de schoonheidsprijs, maar voor ons geldt nu wel streep eronder en door.”

Huijser wil duidelijk maken dat de ‘jongens en meiden’ van de GGD van harte welkom zijn. “Dat hier straks duizenden mensen worden ingeënt tegen een ziekte die ons enorm veel leed bezorgt, is natuurlijk veel belangrijker dan korfbal. We zijn daarom ook trots dat wij een positieve rol mogen spelen in deze crisis. Dat we ook kunnen doorkorfballen de komende maanden is extra fijn. Alle partijen hebben aangegeven omstandigheden te creëren die het mogelijk maken te blijven trainen. In eerste instantie is dat, nu we alleen kunnen trainen, zorgen dat we bij ons materiaal kunnen.”

De omgeving van de sporthal gaat, voordat de prik de eerste arm ingaat, aardig op de schop. Er worden achter de sporthal honderdvijftig extra parkeerplaatsen gecreëerd. De huidige parkeervoorzieningen blijven beschikbaar voor de korfbalvereniging. 

Campinggevoel
“Afhankelijk van de fase waarin we zitten wordt bekeken wat wij nodig hebben”, verduidelijkt Huijser. “Als er in mei weer competitie gespeeld mag worden, zullen we buiten een provisorisch uitgiftenpunt voor drank en eten maken, met wat koelkasten en twee partytenten. We gaan terug naar het campinggevoel”, zegt Huijser. De club wordt gecompenseerd voor de periode waarin het de eigen kantine niet kan gebruiken.

De angst van Nieuwerkerk is dat het prikken nog doorgaat als de zaalcompetitie komend seizoen begint (1 oktober). In dat geval zou de club voor de zaalwedstrijden moeten uitwijken naar de Parkzoomhal. 

“De GGD heeft aangegeven dat deze locatie tot 1 september in gebruik is, maar keiharde garanties kan het daarover niet geven. Alles is afhankelijk van de levering van de vaccins. Rond 1 juni is daar meer duidelijkheid over.”