Afbeelding
Foto: archief

Burgemeester Weber aan inwoners Zuidplas: ‘Blijf waakzaam’

Algemeen 543 keer gelezen

Zuidplas – Burgemeester Han Weber heeft inwoners van Zuidplas opgeroepen om zich aan de maatregelen tegen corona te blijven houden. “Ook nu de besmettingscijfers er wat positiever uitzien is waakzaamheid geboden. We zijn er nog niet.”

Erik van Leeuwen

De laatste tijd weken loopt het aantal nieuwe besmettingen in Zuidplas terug. Over vorige week meldde GGD Hollands Midden 55 positieve testuitslagen. De week daarvoor waren het er 63.

Vorige week werden ook fors minder mensen (1) in het ziekenhuis opgenomen, dan in de eerste vijf weken van dit jaar, toen het er gemiddeld 7 per week waren. Twee inwoners van Zuidplas met het virus overleden vorige week.

Voor Weber is het nog geen aanleiding om gerust te zijn. “Er zijn nog steeds inwoners die besmet raken, ziek worden, in het ziekenhuis belanden of - nog erger - overlijden. De uitbraak in het Molukse wijk in Moordrecht laat zien dat we alert moeten zijn. Het virus is hardnekkig en kan zo ergens de kop opsteken met alle gevolgen van dien.”

Weber zegt dat de eerste signalen dat het in Moordrecht mis aan het gaan was, vanuit de Ambonwijk zelf kwamen. De GGD bevestigde tegelijkertijd de situatie, zegt hij. “Als gemeente hebben we in deze vooral een rol als verbinder, tussen de Molukse gemeenschap, de GGD en ook de huisartsen. Met zijn allen is er extra op aangedrongen om de maatregelen strikt na te leven.”

Licht
Volgens Weber moet iedereen het virus ‘serieus blijven nemen’. “Ik deel de zorgen van het RIVM over de snelle toename van de Britse variant. Dat kan leiden tot een nieuwe golf. Dat is een reden om niet te verslappen.”

Perspectief is er op middellange termijn, erkent hij. “Steeds meer inwoners worden gevaccineerd, maar het duurt nog wel even voordat iedereen zijn of haar vaccinatie heeft. Er is licht aan het einde van de tunnel, maar ik wil het einde van die tunnel wel met zijn allen bereiken. Ik wil niet dat we halverwege nog ergens mensen verliezen. Laten we met zijn allen ons best blijven doen.”