Logo hartvanzuidplas.nl
<p>De landelijke protestactie ging in Nieuwerkerk en Moordrecht geheel volgens de coronaregels.</p>

De landelijke protestactie ging in Nieuwerkerk en Moordrecht geheel volgens de coronaregels.

(Foto: Erik van Leeuwen)

Boodschap sportclubs bij protestactie helder: ‘Bij ons sporten mensen die móeten sporten’

  •   keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel – Alles ging keurig volgens de (corona)regels. De boodschap van sportscholen uit Moordrecht en Nieuwerkerk met de deelname zaterdag aan de landelijke protestactie ‘stilzitten is geen optie’ was duidelijk: de deuren moeten weer open. Nederland en dus ook Zuidplas moet weer gelegenheid krijgen om binnen te sporten.

Zowel in Moordrecht als in Nieuwerkerk was een provisorische sportschool voor het pand van de sportclubs opgebouwd. Buiten sporten mag, mits de afstand tussen de sporters wordt gehandhaafd. 

Drie uur lang en in zes blokken van een half uur werkten leden van ZIN van bewegen en Healthclub Sportiv zich in de buitenlucht in het zweet.

Bij de actie werd ingezoomd op de drie miljoen Nederlanders die door de sluiting van de fitnesscentra vanwege de coronamaatregelen het afgelopen jaar niet of beperkt naar de sportclub konden. “Wij hebben een belangrijke gezondheidsfunctie”, reageerde zaterdag Ad Sterk, eigenaar van Healthclub Sportiv. “Wij hebben geen bodybuilders, maar zijn een lifestylebedrijf en dragen het predicaat ‘NL Actief Preventiecentrum’. Dat zou reden genoeg moeten zijn om open te gaan.”

Sterk zegt dat de gevolgen van inactiviteit op de fysieke en mentale gezondheid enorm zijn. “Bij ons sporten mensen die móeten sporten om gezond te blijven. Hun toestand gaat, hoe langer we dicht blijven, steeds verder achteruit. Daar mag de overheid best wat beter over nadenken.”

Meer berichten