Logo hartvanzuidplas.nl
Verkiezingsborden in Moerkapelle.
Verkiezingsborden in Moerkapelle. (Foto: Judith Rikken)

VVD wil verkiezingsborden bij het oud ijzer

  •   keer gelezen

Zuidplas - Hakenkruisen en andere verwijzingen naar het nazisme op verkiezingsposters, het afscheuren van of over posters heen plakken en onevenredig grote posters opplakken; het is de VVD in Zuidplas zodanig een doorn in het oog dat de fractie voor de raadsvergadering van 2 maart een motie heeft voorbereid om de verkiezingsborden maar helemaal af te schaffen. 

“De verkiezingsborden zijn op deze manier in onze ogen een vorm van horizonvervuiling en hebben geen enkele meerwaarde voor het bevorderen van het democratische proces”, zo motiveert raadslid Sep Pouwels namens haar fractie het opstellen van de motie. “Het plakken op borden zal de opkomst/uitslag van de verkiezingen bovendien niet of nauwelijks beïnvloeden.” 

De fractie roept het college van burgemeester en wethouders daarom op om alle gemeentelijke verkiezingsborden weg te halen, ze bij het oud ijzer te brengen en ze niet meer in deze vorm terug te laten keren.

In 2019 onderzocht het college, ook na een motie van de VVD, alternatieven voor de metalen verkiezingsborden. De conclusie was dat dat per verkiezing tussen de tien- en bijna twintigduizend euro aan extra kosten met zich mee zou brengen, en dat het bestaande verkiezingsbudget daar niet in voorzag.

Meer berichten