Logo hartvanzuidplas.nl
<p>(foto: Erik van Leeuwen)</p>

(foto: Erik van Leeuwen)

Vijfde Dorp

CDA: plannen Vijfde Dorp Zuidplas niet ten koste van andere dorpen

  •   keer gelezen

Zuidplas – Het CDA heeft er bij het college op aangedrongen dat de ontwikkeling van het Vijfde Dorp niet ten koste gaat van de vier bestaande dorpen van Zuidplas. “We moeten krachtige en leefbare dorpen in de toekomst houden”, zei fractievoorzitter Benno de Ruiter.

Door Erik van Leeuwen

“De CDA-fractie wil dat er in de huidige dorpen goede voorzieningen blijven, sterker nog, wellicht is het her en der noodzakelijk om sommige voorzieningen te versterken om zo in de beginfase van de ontwikkeling van het Vijfde Dorp ook de eerste opvang te kunnen bieden aan de inwoners van het nieuwe dorp”, aldus De Ruiter.

Voorzieningen bepalen volgens het CDA de leefbaarheid van de dorpen. “Daarom wil het CDA ook in het Vijfde Dorp direct aan het begin een (wellicht tijdelijke) voorziening waar de nieuwe inwoners direct hun kinderen naar school en de kinderopvang kunnen brengen en waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten als het gaat om ontspanning, religie en zorg.”

De Ruiter gaf aan dat eind 2014 een voorstel is ingediend waarop de raad unaniem de opdracht heeft gegeven voor een visie op de huidige dorpen. “Dit hebben we gedaan om te benoemen wat goed is en te versterken wat zwak is. We willen niet dat de ambtelijke en bestuurlijke aandacht volledig naar het Vijfde Dorp gaat.”

Lees ook de eerste aflevering van Zuidplas groeit - het Vijfde Dorp in wording, woensdag 19 mei in Hart van Holland.

Meer berichten