Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: Pixabay

Taart voor ambtenaren niet namens hele raad

  •   keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel – Alle medewerkers van de ambtelijke organisatie kunnen in de eerste werkweek na de zomervakantie iets lekkers verwachten van de VVD en het CDA. Daarmee brengen de partijen een motie in de gemeenteraad ten uitvoer, die niet werd gesteund door een meerderheid.

De VVD had voorgesteld om, als hart onder de riem na moeilijke tijden, de ambtelijke organisatie een kleine lekkernij te geven. De partij vindt dat gebaar wel op zijn plaats, vanwege de lastige werkomstandigheden en de impact van corona. 

“Als gemeenteraad hebben we door de verplichting om thuis ons werk te doen veel meer gevraagd van de mensen dan normaal”, zei VVD-raadslid Leendert Karreman. 

“Daarnaast is het zo dat ontevredenheid en een klacht zich veel sneller verspreiden dan een compliment. Als raad zijn we in het algemeen niet zo geneigd complimenten te geven, zeker als het gaat om dienstverlening die als vanzelfsprekend wordt beschouwd. Wij laten ons veelal horen als er iets niet in de haak is.”

Hoewel de VVD-fractie aangaf dat zij voor de financiële dekking van het gebakje zou zorgen en dat andere fracties vrij waren in het geven van een bijdrage, kreeg de motie niet de steun van de meerderheid. Daarop besloten VVD en CDA om op eigen initiatief na de zomervakantie gebakjes op het gemeentehuis uit te delen.

Meer berichten