Logo hartvanzuidplas.nl
<p>De omgevingsvisie is afgelopen week vastgesteld.</p>

De omgevingsvisie is afgelopen week vastgesteld.

(Foto: archief)
Vijfde Dorp

Omgevingsvisie vastgesteld: Zuidplas wil dorpse kwaliteiten behouden en versterken

  •   keer gelezen

Zuidplas - Met online bijeenkomsten, een enquête, een ansichtkaart voor alle inwoners en een tekenwedstrijd voor leerlingen van het basisonderwijs heeft Zuidplas informatie opgehaald bij haar burgers om te komen tot de omgevingsvisie, waarin de doelen voor de fysieke leefomgeving staan vermeld tot het jaar 2040. De gemeenteraad heeft de omgevingsvisie 13 juli vastgesteld en onderstreept ermee de wens van inwoners om de dorpse kwaliteiten van Zuidplas te behouden en versterken.

De omgevingsvisie is een van de nieuwe kerninstrumenten van de Omgevingswet, die alle wetten bundelt over de fysieke leefomgeving en naar verwachting in 2022 ingaat. Een van de doelen van de wet is meer ruimte te geven aan maatschappelijke initiatieven en samenwerking tussen gemeente, inwoners en belanghebbenden. 

Het traject om te komen tot de nu vastgestelde visie startte vorig jaar; in maart van dit jaar presenteerde de gemeente tijdens een openbare digitale bijeenkomst een ontwerp. Van de 80 zienswijzen die daarop binnenkwamen ging een groot deel over het Masterplan Middengebied, die de gemeente zegt mee te nemen bij de verdere uitwerking van het Vijfde Dorp.

‘De zienswijzen hebben ons geholpen de omgevingsvisie verder aan te scherpen en te verbeteren’, laat de gemeente in een persbericht weten. 

De nota, waarin alle zienswijzen en de reactie van de gemeente te vinden zijn, is in te zien op www.zuidplas.nl/omgevingswet.

Meer berichten