Logo hartvanzuidplas.nl

Afval wegbrengen? Dat kan waarschijnlijk alleen nog in Nieuwerkerk

  •   keer gelezen

Zevenhuizen – Het afvalbrengstation in Zevenhuizen gaat voorlopig niet open. Inwoners van Zuidplas, die grofvuil, oud papier en ander afval kwijt willen, kunnen daardoor alleen terecht bij afvalbrengstation Nieuwerkerk.

Het afvalbrengstation aan de Zuidplasweg in Zevenhuizen is al langere tijd voor publiek gesloten. Het ging dicht enkele weken nadat de eerste coronamaatregelen van kracht werden. 

De gemeente stelt dat vanwege die maatregelen de veiligheid van medewerkers en de verkeersveiligheid niet gegarandeerd kunnen worden. In de eerste weken van corona vorig jaar, toen het afvalbrengstation wel open was, ontstonden er gevaarlijke verkeerssituaties omdat zich op de weg een lange stoet van auto’s vormde. Het aanbod afval nam in de periode fors toe.

Discussie
Op vragen uit de gemeenteraad zei wethouder Jan Willem Schuurman dat het afvalbrengstation pas heropend kan worden als de anderhalvemetermaatregel van tafel is.

Het afvalbrengstation staat sowieso ter discussie. De gemeente wil één afvalbrengstation in Zuidplas en onderzoekt momenteel geschikte locaties. Het staat zo goed als vast dat Zevenhuizen op termijn dicht gaat. De voorkeurslocatie is het terrein langs de A20 naast het huidige afvalbrengstation in Nieuwerkerk.

Meer berichten