De flyer van de Tour du ALS Moordrecht.
De flyer van de Tour du ALS Moordrecht. Foto: pr

Tour du ALS, editie Moordrecht: dit zijn de afstanden

Human Interest 340 keer gelezen

Moordrecht - Johan Tuynder van Bakker Johan uit Moordrecht, organiseert op zondag 29 augustus de Tour du ALS Moordrecht; een fietstocht waarvan de  opbrengsten naar Stichting ALS gaan. Wie mee wil doen, kan kiezen uit drie afstanden: 110, 45 en 20 kilometer. 

Het inschrijfgeld voor de langste toertocht is tien euro, de tochten van 45 en 20 kilometer kosten respectievelijk 7,50 euro en vijf euro. De start van de tocht is die zondag bij Bakker Johan, waar om 9.30 uur de deelnemers van de 110 km-tocht het spits afbijten. Drie kwartier later volgt de 45 km-groep en om 11.30 uur zijn de wielrenners van de 20 km-groep de hekkensluiters. De routes worden verreden met een gps, de ronde van 20 kilometer wordt ook uitgepijld op de weg. 

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven in de winkel van Bakker Johan, aan de Smidse 14, of een mail sturen naar jtuynder@hetnet.nl. Graag voor 22 augustus. 

Mont Ventoux
Naast de tocht in Moordrecht doet Tuynder met zijn team Hope against ALS ook mee aan de Tour du ALS, waarbij de befaamde Mont Ventoux in het zuiden van Frankrijk wordt bedwongen. Die rit is op 11 september en wordt dan voor de negende keer gehouden.

ALS is een ziekte waarbij de spieren een voor een uitvallen. Er bestaan geen medicijnen die de ziekte kunnen stoppen of genezen. De exacte oorzaak van ALS is nog niet bekend. Patiënten kennen een gemiddelde levensverwachting van drie tot vijf jaar na de eerste symptomen, volgens Stichting ALS.