Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Een corona-prikbus elders in de regio.</p>

Een corona-prikbus elders in de regio.

(foto: Jan Kok)

Prikbus met Pfizer-vaccins naar Moordrecht

  •   keer gelezen

Zuidplas - Een van de drie nieuwe prikbuslocaties die de GGD Hollands Midden opent in de regio, is de Sportlaan (hoek Vierde Tochtweg) in Moordrecht. Vanaf 22 september staat daar elke woensdag van 14.00 tot 18.00 uur een bus, waar iedereen vanaf 12 jaar zonder afspraak terecht kan voor een vaccinatie tegen corona met het Pfizer-vaccin.

Ook in de andere dorpen van Zuidplas wil de GGD de komende tijd prikbussen gaan inzetten.

Groei aantal besmettingen per week
Over vorige week - van maandag 6 tot en met zondag 12 september -  heeft GGD Hollands Midden bij inwoners van Zuidplas 38 nieuwe, met een test vastgestelde besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat waren er minder dan de week daarvoor, toen 54 personen een positieve testuitslag kregen. Deze week loopt het aantal besmettingen in Zuidplas weer sneller op, na drie van de zeven dagen stond de teller woensdag op 33.

Over vorige en deze week zijn geen ziekenhuisopnamen gemeld.

Volledig gevaccineerd was tot en met vorige week inmiddels 72 procent van de achttienplussers in Zuidplas. In deze leeftijdscategorie heeft 82 procent een eerste prik gehad. In de leeftijdscategorie 12 tot en met 17 jaar is 41 procent volledig gevaccineerd. De eerste inenting is tot nu toe gehaald door 55 procent van de jongeren in deze leeftijd.

Meer berichten