Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Bewoners zijn bezorgd dat er straks &#39;alleen nog maar bramen en brandnetels groeien&#39; in de Zuidplaspolder.</p>

Bewoners zijn bezorgd dat er straks 'alleen nog maar bramen en brandnetels groeien' in de Zuidplaspolder.

Vijfde Dorp

D66 verwoordt zorgen over mestbelasting Zuidplaspolder

  •   keer gelezen

Zuidplas - Bewoners van de Zuidplaspolder maken zich zorgen over de bemesting van percelen in de polder waar de komende jaren het Vijfde Dorp wordt gebouwd. Dat blijkt uit vragen van de fractie van D66, die maandag zijn gesteld aan het college van Zuidplas.

Gebiedsontwikkelingsmaatschappij Zuidplaspolder (GOM) is de eigenaar van een deel van de gronden in het middengebied van de Zuidplaspolder. 

Van burgemeester en wethouders wil D66-raadslid Frans Klovert weten of het klopt dat de GOM percelen verhuurt en verpacht aan mesthandelaren, die de grond een paar keer per jaar bemesten met mest van buiten de regio. De vrees wordt daarbij uitgesproken dat de grond, die bestemd is voor woningbouw en natuurontwikkeling, overbemest wordt en vervuild raakt en dat er straks ‘alleen nog maar bramen en brandnetels groeien’.

De fractie wil ook uitsluitsel over het verhuur-/pachtbeleid van de Grondbank, die ook aanzienlijke percelen grond in het middengebied bezit. In die Grondbank participeert de gemeente Zuidplas zelf.

Volgens de wettelijke termijnen moet het college de vragen van D66 binnen dertig dagen beantwoorden.

Meer berichten