Logo hartvanzuidplas.nl

Gladheid beter aangepakt; Zuidplas zet in op aanvullende maatregelen

  •   keer gelezen

Zuidplas - De gemeente had de gladheidsbestrijding in februari van dit jaar eerder op moeten schalen. Door de zachte winters van de afgelopen jaren waren de gladheidsbestrijders en coördinatoren onvoldoende ervaren en getraind geraakt in het herkennen van potentieel oncontroleerbare omstandigheden. Dat heeft het college de gemeenteraad laten weten in een informatienota.

Volgens het college is bij de winterse omstandigheden in februari, met een combinatie van sneeuwval, wind en strenge vorst, wel het beleidsplan uitgevoerd, maar had er meer moeten gebeuren.

Voor de komende winterperiode zet het college daarom in op aanvullende maatregelen. De interne capaciteit wordt opgeschaald en met enkele bedrijven worden afspraken gemaakt over het inroepen van extra capaciteit bij het ruimen van sneeuw.

De gemeente wil richting inwoners ook beter gaan communiceren over de gladheidsbestrijding en op basis van signalen uit de samenleving de uitvoering daarvan eerder bijsturen. Ophalen van gratis strooizout op de gemeentewerf blijft mogelijk. 

Verder wordt in overleg met huismeesters van verzorgingstehuizen en hospices preventief strooizout beschikbaar gesteld voor die locaties.

Meer berichten